Részletes leírás

Régi épületek, üzletek, sikátorok, kézműves boltok és hangulatos piac – ezeket is felfedezheted a szkopjei Öreg bazárban. A török korba való időutazás során mecseteket, hammamokat és karavánszerájok is meglátogatunk majd. Megtudhatod hol lehet a legjobb török teát és kávét inni, hol lehet egy jó csevapot enni és még számos szuper helyet ismerhetsz meg, ahol enni és inni lehet. 

A több, mint fél évezredes Öreg bazár felfedezése során megismerheted az ortodox és a muzulmán vallást is, mivel egy régi templomot és egy mecsetet is megnézhetsz majd.  

Megfigyelheted a régi szakembereket és kézműveseket, hogy hogyan dolgoznak, válogathatsz a jobbnál jobb textiltermékek közül és otthonra is itt tudsz venni ajándékot, emléket. A séta során megismerkedhetsz a török kor rejtelmeivel, titkaival, de azt is megtudhatod, hogy mit érdemes enni és inni Európa második legnagyobb bazárjában, a szkopjei Öreg bazárban. 

Egy igazi nemzetközi sétát tehetsz Szkopjében, mivel az Öreg bazárban találkozni fogsz a macedónok mellett albánokkal, törökökkel, bosnyákokkal és még számos nemzetiséggel. 

A séta hossza: 2-3 óra 

 

PDF útiterv letöltése