Macedónia a Balkán egyik legkülönlegesebb és legérdekesebb országa, hosszú múltra visszatekintő történelemmel, színes kultúrával, kedves emberekkel és csodálatos természettel. Nem is volt kérdés számunkra, hogy macedón származásúként célunk, hogy bemutassuk az érdeklődők számára ezt a lenyűgöző országot.

A “macedonia” szó olaszul, annyit jelent, hogy gyümölcssaláta, ami pedig csak úgy finom, ha a különböző gyümölcsöket együtt fogyasztjuk el, ízbombát teremtve a szánkban. Macedónia is ilyen, érdemes minél több oldalát megismerni, mert minden hely más és más arcát mutatja ennek a csodálatos országnak. Ismerd meg az ezerarcú Macedóniát!

Macedónia és a Balkán pozitív értékeinek bemutatásának érdekében 2016-ban indítottuk el a Balkaninfo.hu online hírmagazint. A térség kultúráját, történelmét, látnivalóit, zenéjét, gasztronómiáját és minden érdekességét mutatjuk be. Mi azt keressük, ami összeköti az embereket! Az indulás óta több száz rendezvényt (filmvetítés, gasztro est, előadás) és számos utazást is szerveztünk. Ez idő alatt mi lettünk Magyarország legnagyobb balkáni közössége, több mint 20 ezer követővel.

 

Miért érdemes velünk felfedezed Macedóniát?

Több éve szervezünk kiscsoportos utazásokat Macedóniába és a Balkán-félszigetre is, ezek során pedig mindig nagyon barátságos hangulat teremtődött. Sokan folyamatosan járnak túráinkra, pont a barátságos hangulat és a felejthetetlen élmények miatt. Az utazások során nemcsak a legnépszerűbb helyeket nézheted meg, hanem olyan rejtett kincseket is, amiket csak a helyiek ismernek. Nem rohanunk és mindenre szánunk megfelelő időt, de így is lesz bőven szabadidőd az egyéni felfedezésre. Nem kell gondolkoznod azon, hol érdemes enni, inni. Mi tudjuk, hol lehet a legjobb csevapot enni Szkopjében és ismerjük az ország legjobb burekező helyeit is.

Megismerheted Macedónia igazi arcát, olyan történeteket hallhatsz, amiket majd tovább akarsz mesélni ismerőseidnek. Ismerjük a helyi szokásokat, kultúrát és gasztronómiát, hogy neked már csak az élményeket kelljen gyűjteni. Számos helyi kapcsolataink által egyedülálló utazási ajánlatokat kínálunk egyének, családok és csoportok számára egyaránt. Az utazási csomagok minden esetben személyre szabhatóak.

 

icon

Rejtett kincseket ismerhetsz meg

Olyan helyeket fedezhetsz fel és ismerhetsz meg, amiket egyedül nem vagy csak nehezen tudnál.

icon

Privát, személyre szabott programok

Programjaink egyéni utazóknak, baráti társaságoknak, családoknak és csoportoknak is ajánlott. Minden ajánlatunk személyre szabható!

icon

Tapasztaltak vagyunk

Évek óta szervezünk utakat, programokat Macedóniába, kiemelt partnerhálózatunk révén különleges programokat tudunk kínálni.

icon

Rendelkezésedre állunk mindig

Kérdésed van, vagy tanácsot kérnél? Mi mindig állunk a rendelkezésedre, ráadásul nagyon gyorsan válaszolunk.

icon

Izgalmas, de kényelmes programok

A lehető legszínesebb és legérdekesebb programokat nyújtjuk, de nem rohanunk és biztosítunk elég szabadidőt is. A programok során nagy hangsúlyt fektetünk a gasztronómiai élményekre is.

icon

Ismerjük Macedóniát

Macedón származásúként ismerjük a helyi szokásokat, kultúrát, tudjuk hol lehet enni a legjobb csevapot vagy inni egy jó Szkopszko sört 🙂

 

Túravezető – Kalcakosz Tamás

Félig macedón származásúként szívügyemnek tekintem Macedóniát és szeretném, ha minél többen felfedeznék ezt az ismeretlen, de annál szebb országot. Személyesen kötődve Macedóniához egy másik oldalát tudom megmutatni a balkáni országnak. Többtucatszor bejártam Macedóniát keresztül-kasul, Kriva Palanka-tól Ohridig, Dojrantól Tetovo-ig. Olyan helyeken jártam, amiket még a helyiek közül is kevesen ismernek, olyan történeteket tudok mesélni majd nektek, melyeket csak egy itt élők tudnának.

2016 óta szervezek utakat a Balkán-félszigetre és Macedóniába is a Balkaninfo.hu-val. Az évek során kitapasztaltuk, hogy mire van igénye az embereknek, így már egy jól “bejáratott” programon vehetsz részt. Minden túra és program személyreszabható, így arról mesélek majd, ami érdekel: ha a történelem, akkor Nagy Sándorról és a macedón forradalmárokról, ha a gasztronómia, akkor pedig a finom ételekről és kiváló borokról.

Kedvenc helyeim: Vardar folyó partja, Ohridi kikötő, Popova Kula borászat

Íme pár csoportkép a korábbi macedóniai utazásainkról!

 

Balkaninfo.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/BALKANINFO.hu
Weboldal: https://www.balkaninfo.hu/