Részletes leírás

A túra Ohridban indul és ér véget. 

Érdekel Macedónia egyik legrégebbi kolostora, a festői szépségű Sveti Naum kolostor? Látogass el az albán-macedón határnál található gyönyörűen kiépített látványossághoz!

A Sveti Naum kolostort 905-ben építették, így több, mint 1100 éves, amivel Macedónia egyik legrégebbi kolostora, ahol több százéves, eredeti ikonokat is láthatsz a kicsinyke templomban. A kolostor viszont sokkal többet nyújt ennél, hiszen köré egy elképesztő “komplexum” épült: strandolhatsz az Ohridi-tó partján, vásárolhatsz kedvedre a helyi boltokban, ehetsz vagy ihatsz egy jót a remek éttermekben, illetve hajókázásra is van lehetőség a Feketre Drim folyón vagy az Ohridi-tavon. Emellett kirándulni is lehető a környező erdőben.

A Sveti Naum kolostor sokkal több, mint csak egy látványosság, az egész környezet egy különleges élményt nyújt, melyet talán máshol Macedóniában nem is lehet átélni. A túra során megismerheted a Sveti Naum kolostor történetét, ki volt az az Ohridi Szent Naum, akinek a nevét viseli a vallási hely. Továbbá szó lesz az Ohridi-tóról, Ohrid városáról és Macedóniáról is.

A program során nem sietünk sehova, így lesz bőven szabadidő, hogy egyénileg is fel tudd fedezni a helyet!

A napnak azonban még nincs vége, hiszen még hátra van a Museum on Water, ahol őskori leleteket tártak fel és állítanak ki. A múzeumban 60 házon keresztül tekinthet meg, milyen lehetett az őskorban az élet az Ohridi-tónál, emellett számos eredeti használati tárgyat is láthatsz.

Utazás: 4-5 fős személygépkocsival Ohridból és vissza.

Programterv

10.00 Indulás Ohridból
11.30 - 15.00 Sveti Naum kolostor látogatása, ebéd, szabadprogram
15.30 - 16.00 Museum on Water látogatása
17.00 Érkezés Ohridba, program vége