Átélheted a tradicionális macedón vidéki, falusi életérzést Kratovoban, egy 300 éves etno házban, ahol meg is tudsz szállni.

Kratovo Macedónia keleti részén található, egy kis város pár ezer lakossal, de hatalmas múlttal, ugyanis a török időkben már fontos kereskedelmi központ volt. Ma pedig a turisták egyik kedvenc úticélja (már aki ismeri persze) a csodálatos természet és a hangulatos kisvárosi, már lassan falusi életérzés miatt, amit a kis hidak, házak és patakok is biztosítanak, na meg persze a kedves, beszélgetni szerető macedónok.

Kratovo egy festői szépségű kisváros Macedónia északkeleti részén.

A hagyományos macedón falusi élményt a legjobban a Shancheva Etno Házban lehet átélni, a 300 éves épület minden sarka a régi időkre emlékeztet. Macedón minták és a falusi életre emlékeztető tárgyak is autentikussá teszik az élményt, amit az etno ház nyújt. Ráadásul meg is lehet szállni. A szobák is tökéletesen átadják a macedón falusi élményt. (Szobát a booking.com oldalon is lehet foglalni)

Az élményhez természetesen hozzájárul a gasztronómia is, amiről Macedónia messzeföldön híres. A 2009 óta tulajdonos Sztevcse Donevszki is élen jár a vendéglátásban, emelett pedig fűszerekkel is foglalkozik. Továbbá számos finom, helyi ételt is meg lehet kóstolni nála.